TS Tech je ovjerio EDI usluge EDITEL-a

Besprijekorna EDI komunikacija glavni je preduvjet uspješne implementacije složenih procesa u automobilskoj industriji.

 

Feature Icon

EDI Komunikacija

Feature Icon

Onboarding Usluge

Kada je riječ o automatiziranoj nabavi robe na temelju potražnje, gotovo da nema niti jedne industrije koja je jednako učinkovita i zahtjevna kao automobilska industrija. Ono što je potrebno, je savršeno međusobno djelovanje između različitih automobilskih kooperanata, logističkih partnera i proizvođača. Ova suradnja mora funkcionirati preko granica, a istodobno i povezati različite “logističke jezike”. Jedan od njih je japanski automobilski podizvođač TS Tech koji proizvodi sjedala za “treći red”, za VW vozila sa sedam sjedala, u Njemačkoj, u tvornici u Szászhalombatta.

TS Tech se oslanja na EDI komunikaciju u dva smjera: jedan je proces uzvodno s dobavljačima, a drugi izravno s proizvođačem VW. U svojoj komunikaciji s dobavljačima, TS Tech se prethodno oslanjao isključivo na VDA standarde (norme njemačke udruge automobilske industrije). Između ostalog, TS Tech koristi vrstu poruke VDA4905 (slično EDIFACT poruci DELFOR) kako bi svojim dobavljačima poslao narudžbe za narednih 3 do 6 mjeseci, što omogućava pravodobnu proizvodnju. S druge strane, za komuniciranje s proizvođačem automobila, TS Tech se oslanja na EDIFACT poruke. “Pretvorba VDA 4905 (naredbe isporuke) i DELFOR i DELJIT (pravovremenu poruku) na EDIFACT poruke izvrsno obavlja tvrtka EDITEL, naš ponuđač EDI usluga. S njima smo uspješno radili četiri godine “, rekao je Laszlo Gordos, menadžer logistike u TS Tech Hungary.

Te usluge sada su čak certificirane. Tijekom godišnje evaluacije koju je proveo TS Tech prema međunarodno priznatom standardu IATF 16949, EDITEL je postigao jedan od najboljih rezultata za svoje usluge pružene 2017. godine. Kriteriji pod evaluacijom obuhvaćali su, među ostalim, komunikaciju, vještine rješavanja problema, cijenu i fleksibilnost. EDITEL je postigao 96%. Gospodin Gorgos je vrlo zadovoljan rezultatom: “Za složene proizvodne procese u automobilskoj industriji, pouzdan EDI partner je preduvjet za uspješne procese isporuke.

Rezultat ove procjene još jednom naglašava činjenicu da EDITEL zadovoljava i nadilazi ova očekivanja. “Gabor Hernadi, stručnjak za EDI u tvrtki EDITEL Hungary, nastoji graditi sljedeće rezultate: “Mi činimo sve što je u našoj moći da zadržimo kvalitetu usluge za TS Tech i da pokažemo što možemo učiniti sa svakim novim projektom, primjerice, kada se povezujemo s novim dobavljačima”, komentirao je.

Assembly line at TS Tech Hungary

O TS Tech

TS Tech je japanska tvrtka specijalizirana za proizvodnju auto sjedala i ostalih dijelova za unutarnju opremu, kao što su presvlake za vrata, nasloni za glavu i krovišta. TS Tech zapošljava 16.000 ljudi diljem svijeta i ima više od 4 milijarde eura prodaje. U srednjoj i istočnoj Europi TS Tech posluje u Mađarskoj koja je trenutno dobavljač za VW-a.

EDI-Usluge za TS-tech

  • Tijekom vrednovanja TS Tech prema IATF 16949, EDITEL HU je dobio najveći rezultat u gotovo svim kategorijama (ukupni rezultat = 96%)
  • Dobavljač komunikacija putem VDA standarda (DELFOR = poruka o rasporedu isporuke)
  • Proizvođač komunikacija preko EDIFACT (DELFOR, DELJIT = točno-na-vrijeme poruka)
  • Planirani projekti: povezivanje dodatnih dobavljača i uvođenje EDIFACT DESADV poruka s dobavljačima
Aktivirajte kolačiće u postavkama preglednika kako biste koristili ovu web stranicu u cijelosti.
Trenutno koristite zastarjeli preglednik koji uzrokuje moguće sigurnosne nedostatke i smanjuje korisničko iskustvo.
learn how to easily update your browser.